Home » Traphekjes info » Veiligheid van de trap


Onze collectie traphekjes
Klemhekjes

schroefhekjes

Metalen hekjes

Houten hekjes

Combinatie hekjes

 


Veiligheid van de trap

Veiligheid van de trap

Een traphekje voorkomt dat je kindje niet van de trap kan vallen. Maar let ook op de omgeving waarin het traphekje zich bevindt. Zo is het ook belangrijk dat de gang of hal waar de trap zich bevindt, vrij is van obstakels die snel omgestoten kunnen worden. Ook meubelen zoals stoelen en krukjes kun je het beste niet in de gang laten staan. Deze kunnen namelijk snel door het kindje bij een traphekje geplaatst worden om er vervolgens overheen te klimmen.

Trappen en Leuningen

Bij de leuningen van trappen bestaat het gevaar dat het hoofdje van het kindje beklemt raakt tussen de spijlen. Zeker als de spijlen aan de bovenkant smaller zijn dan aan de onderkant, ligt het gevaar op de loer. Het hoofdje komt dan vast te zitten als het kindje aan de bovenkant het hoofdje tussen de spijlen steekt en het vervolgens naar beneden laat glijden en dan klem komt te zitten. Als de afstand tussen de spijltjes te breed is waardoor het kindje klem kan komen te zitten, is het advies om de trapleuning af te schermen. Hierdoor worden ongelukken voorkomen.

Trappen zijn een van de gevaarlijkste vertrekken in het huis die vaak over het hoofd worden gezien of niet goed beveiligd worden. Vanaf het moment dat je kind in staat is om te kruipen, zal ook de trap een uitdaging zijn om deze te gaan beklimmen. Onderschat niet hoe snel je kindje zich ontwikkeld. De ene dag is je kindje de rust zelve, terwijl het dag erna in een onbewaakt moment al halverwege de trap is geklommen. Het creëren van een veilige omgeving mag daarom nooit worden onderschat.

Toegang naar de trap

Het is belangrijk om de toegang tot zowel de onder- en bovenkant van de trap goed af te schermen. Als een kind op de trap klimt, kan hij of zij vallen en zich ernstig verwonden. Alleen de juiste trap hekjes aan de boven- en onderkant van de trap voorkomen ongelukken.

Afscherming van de trap

De locatie en de correcte installatie van een traphekje is cruciaal voor de algemene veiligheid en effectiviteit. Verkeerd gemonteerde hekjes zijn zelfs een groter gevaar dan het niet hebben van een traphekje. Daarnaast zijn de volgende situatie gevaarlijk:

  • Het gebruik van harmonicahekjes. Dit zijn hekjes die vroeger veel gebruikt werden, maar deze zijn echter heel erg onveilig. Zo kunnen vingertjes bekneld raken in het harmonia gedeelte, maar ook biedt het de mogelijkheid om op het hekje te klimmen. 
  • Traphekjes die op de tweede of derde traptrede gemonteerd zijn. Dit wordt sterk afgeraden, want ook de val van een tweede of derde traptrede kan tot verwondingen leiden.


Aanbieding veilige traphekjes
Traphekje Vasco
45,70
35,54
De zekerheid bij traphekjesonline.nl - Traphekjes

2010 - Traphekjesonline.nl - My Webshop - webwinkel

Traphek | Traphekje | Traphekjes | Traphekje Kinderen | Traphekjes Kinderen